Bananenplant (Musa Dwarf)

Toont alle 7 resultaten

Wat voor plant is de Musa Dwarf (Bananenplant)?

De Musa Dwarf, ook wel de bananenplant, Bananenboom of Dwergbanaan genoemd, is een prachtige groene kamerplant met grote bladeren. Er zijn tientallen soorten en variëteiten van bananenplanten.

Hoewel deze tropische vruchtdragende planten gewoonlijk bomen worden genoemd, zijn het technisch gezien enorme kruidachtige planten. Ze hebben vlezige, rechtopstaande stengels waaruit grote, langwerpige, heldergroene bladeren groeien. Opzichtige bloemen verschijnen meestal in de lente en maken plaats voor het vlezige, langwerpige, groene of gele fruit.

De Musa is een plant uit de familie Musaceae. De Bananenplant komt oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië, maar is vanwege de vruchten nu in veel tropische gebieden te vinden. Je haalt als het ware de tropen naar je eigen huis met je eigen bananenboom.

Ongeacht de grootte van uw tuin of huis, er is altijd wel een bananenboom die bij u past! 

Hoe verzorg je de plant?

De meeste soorten bananenplanten groeien het liefst in de volle zon, wat op de meeste dagen ten minste zes uur direct zonlicht betekent. Sommige soorten kunnen echter gemakkelijk verschroeien en zullen het beter doen in halfschaduw.

Deze planten houden van organisch rijke, diepe grond met een goede afwatering en een licht zure pH waarde van de grond. Ze hebben meestal een slechte tolerantie voor zout in de bodem.

Bananenbomen zijn tropisch en komen oorspronkelijk uit regenwouden, dus ze hebben veel water en veel vocht in de lucht nodig. Geef regelmatig water om ervoor te zorgen dat de grond gelijkmatig vochtig maar niet drassig blijft. Vermijd te veel water, dit kan namelijk wortelrot veroorzaken.

Deze planten gedijen goed in warme, vochtige omstandigheden, maar houden niet van extreme temperaturen. Zelfs de winterharde, koude-tolerante bananenboomsoorten geven de voorkeur aan consistente temperaturen. Koude temperaturen en droge omstandigheden kunnen ervoor zorgen dat de planten snel afsterven. Vernevel de bladeren dagelijks om de luchtvochtigheid te verhogen.

De Musa Dwarf (Bananenplant) online kopen

Bestel deze prachtige kamerplant en hij wordt zo snel mogelijk thuisbezorgd. De plant wordt uiterst zorgvuldig verpakt zodat hij onder optimale condities bij jou kan worden bezorgd.

Op de pagina plantensoorten vind je overzicht van alle planten die we verkopen.