Bonsai

Toont alle 5 resultaten

 54,95
  • Water70 cm
  • Water27 cm
Uitverkocht
AntracietAntraciet
BeigeBeige
WitWit
ZwartZwart
 68,95
  • Water70 cm
  • Water27 cm
Uitverkocht

Wat voor plant is de Bonsai?

Ben je op zoek naar een traditionele Japanse groene kunst? Dan kom je snel terecht bij de Bonsai. Het Japanse woord Bonsai betekent ‘boom in pot’ of letterlijk vertaald ‘geplant in container’.

Deze plant is echt een eyecatcher in de woonkamer en kan bij de juiste verzorging dan ook jaren meegaan. De plant is in aanschaf vaak ook iets duurder, maar je hebt dan ook echt iets unieks. 

Hoe verzorg je de plant?

De moeilijkheidsgraad van het beginnen met onderhouden van een Bonsai schrikt veel mensen vaak af, dus als je een Bonsai boom aanschaft is dit wel iets om rekening mee te houden.

Geef je Ginseng Ficus goed water als de grond een beetje droog wordt. De plant af en toe een keer vernevelen is een goed idee, maar geef geen water tot het punt waarop de Bonsai druppelt, anders kunnen er schimmelproblemen optreden. 

De Bonsai heeft veel licht nodig. In de woonkamer is het een goed idee om hem dicht bij een raam te plaatsen. Als je je boom in de zomer buiten zet, zet hem dan op een plek met veel zon. Veel Bonsai bomen (zoals de Ficus Ginseng) verdragen ​​helemaal geen schaduw.

Het verpotten van een bonsai moet gebeuren wanneer het wortelstelsel de pot heeft gevuld. Het moet worden gedaan om de boom nieuwe grond te geven en een compacter wortelstelsel te stimuleren.

In de zomer hoeft u uw Ficus slechts om de twee jaar te verpotten. Doe dit door de boom en de aarde uit de pot te halen en het buitenste en onderste kwart van de wortels van de boom af te knippen. Pas op dat je niet te veel snoeit of te veel wortels verwijdert. Plaats de bonsai in de originele pot samen met Bonsai grondmix.

De Bonsai online kopen

Bestel deze prachtige kamerplant en hij wordt zo snel mogelijk thuisbezorgd. De plant wordt uiterst zorgvuldig verpakt zodat hij onder optimale condities bij jou kan worden bezorgd.

Op de pagina plantensoorten vind je overzicht van alle planten die we verkopen.