Pachira Aquatica

Toont alle 4 resultaten

Wat voor plant is de Pachira Aquatica?

De Pachira Aquatica, ook wel bekend als de Geldboom, Watercacao of Money plant is afkomstig uit de moerassen van Zuid-Amerika. Helaas groeit er geen geld aan deze boom, maar is het wel een leuke plant om te geven als cadeau. In Azië staat de Pachira als symbool voor geld en geluk. De gevlochten stam maakt de Pachira Aquatica een echte eyecatcher.

Hoe verzorg je de plant?

De Pachira Aquatica wijkt af in de verzorging van andere kamerplanten. De plant is gewend om in het moeras te leven en slaat het water op in zijn stam. Je hoeft daarom de plant maar 1 keer in de drie weken water te geven. Wacht met water geven tot de grond is uitgedroogd, anders kan er wortelrot optreden.

De Pachira Aquatica houdt van veel licht, maar vermijd direct zonlicht. Dit kan verkleuring van de bladeren veroorzaken. Groeit de plant snel, maar met weinig bladeren? Dan staat de Pachira te donker. Te veel of te weinig water kan bruine bladeren veroorzaken. Als de Pachira donkergroene bladeren heeft, is de plant gezond.

De Pachira is licht giftig, dus buiten het bereik van dieren en kinderen houden.

De Pachira Aquatica online kopen

Bestel deze prachtige kamer- of kantoorplant en hij wordt zo snel mogelijk thuisbezorgd. De plant wordt uiterst zorgvuldig verpakt zodat hij onder optimale condities bij jou kan worden bezorgd.

Op de pagina plantensoorten vind je een overzicht van alle planten die we verkopen.