Pannenkoekenplant

Toont alle 7 resultaten

Uitverkocht
AntracietAntraciet
BeigeBeige
WitWit
ZwartZwart
 46,95
  • Water50 cm
  • Water30 cm
Uitverkocht
Uitverkocht
BeigeBeige
RozeRoze
Walnoot bruinWalnoot bruin
 123,95
  • Water50 cm
  • Water39 cm

Wat voor plant is de Pannenkoekenplant?

De Pilea Peperomioides, oftewel de Pannenkoekenplant staat bekend om de vorm van zijn bladeren. Met een beetje fantasie lijken de bladeren op een pannenkoek of een muntje. De plant komt van origine uit China en wordt daarom ook wel de Chinese money plant genoemd.

De plant heeft een schattige uitstraling, is makkelijk te verzorgen en te stekken. Wat wil je nog meer?

Hoe verzorg je de plant?

De Pannenkoekenplant heeft elke week maar een kleine hoeveelheid water nodig. Hou de grond goed in de gaten. Een overschot aan water en uitdroging zijn dingen waar de Pannenkoekenplant niet zo goed tegen kunnen. In de winter hoef je de plant maar een keer per maand water te geven.

De Pilea Peperomioides heeft veel licht nodig. Als de plant op een donkere plek staat of juist in de volle zon gaan de bladeren slap hangen of verkleuren. Geef de plant dan een andere plekje in het huis.

De Pannenkoekenplant hoef je maar een keer in de twee jaar te verpotten. De beste tijd om dit te doen is in de lente of dicht na het aanschaffen van de plant. Dan is de plant in de beste staat om zich aan te passen aan de nieuwe pot.

Rondom de Pilea Peperomioides groeien veel kleine plantjes. Wacht tot deze groter zijn en dan kan je ze van de moederplant afhalen. Zet het plantje in een andere pot en wacht tot er wortels te zien zijn. Nu kan je het plantje verzorgen als een gewone Pannenkoekenplant.

De Pannenkoekenplant online kopen

Bestel deze prachtige kamerplant en hij wordt zo snel mogelijk thuisbezorgd. De plant wordt uiterst zorgvuldig verpakt zodat hij onder optimale condities bij jou kan worden bezorgd.

Op de pagina plantensoorten vind je een overzicht van alle planten die we verkopen.