Peperomia

Toont alle 6 resultaten

Uitverkocht
Geen potGeen pot
grijsgrijs
GroenGroen
paarspaars
 35,95 50,95
  • Water65 cm
  • Water30 cm
AntracietAntraciet
Geen potGeen pot
WitWit
 22,95 27,95
  • Water35 cm
  • Water14 cm
Uitverkocht
AntracietAntraciet
BeigeBeige
WitWit
ZwartZwart
 50,95
  • Water65 cm
  • Water30 cm

Wat voor plant is de Peperomia?

De Peperomia kamerplant soort behoort tot een prachtig geslacht van tropische planten afkomstig uit Mexico, Zuid-Amerika en het Caribisch gebied. In Brazilië wordt deze plant vaak gegeven als cadeautje om mensen een hart-onder-de-riem te steken. De Peperomia staat namelijk symbool voor geluk in Brazilië.

Met meer dan 1.000 bekende soorten, kenmerken deze planten zich door hun dikke bladeren. De Peperomia heeft ook veel kenmerken van de vetplanten. Als je niet veel geluk hebt gehad met bloeiende kamerplanten en op zoek bent naar een makkelijke kamerplant dan is de Peperomia een zeer geschikte kamerplant.

De planten kunnen er zo verschillend uitzien van de ene naar de andere dat het moeilijk is om te onderscheiden of ze zelfs maar verwant zijn. Alle peperomia planten zijn gemakkelijk te onderhouden, groeien langzaam en kunnen het hele jaar door worden geplant.

Hoe verzorg je de plant?

De Peperomia wil niet dagenlang droog staan, maar continu natte wortels gaat ook niet goed. Doorgaans is een keer per week water geven meer dan voldoende. Blijf in de gaten houden of het water na een week allemaal weg is (dan meer water geven) of dat de aarde na een week juist nog heel vochtig is (dan minder water geven).

Deze kamerplant staat het liefst op een lichte plek maar niet in de volle zon. Voor de Peperomia’s geldt dat, hoe bonter het blad is hoe meer licht de Peperomia nodig heeft. In het voorjaar en zomer kan deze kamerplant ook buiten staan (minimaal temperatuur 12 graden).  

De Peperomia online kopen

Bestel deze prachtige kamer- of kantoorplant en hij wordt zo snel mogelijk thuisbezorgd. De plant wordt uiterst zorgvuldig verpakt zodat hij onder optimale condities bij jou kan worden bezorgd.

Op plantensoorten vind je overzicht van alle planten die we verkopen.