Strelitzia

Toont alle 7 resultaten


Wat voor plant is de Strelitzia

De Strelitzia is een grotere plant met prachtige lange groene bladeren. De plant is ook wel bekend als: Paradijsvogelplant, Paradijsvogelbloem of Bird of Paradise en is één van de bekendste tropische bloemen.

De herkomst van deze plant is Zuid-Afrika en is nauw verwant aan de bananenplant. De Paradijsvogelplant is genoemd naar de tropische vogel met dezelfde naam. De plant is gemakkelijker te kweken dan veel andere tropische planten en is een krachtige en snelgroeiende kamerplant. Hij kan in de zomer naar buiten en bloeit meestal in de late winter of het vroege voorjaar, maar kan ook op andere momenten van het jaar bloeien als de omstandigheden optimaal zijn.

Wat is de beste standplaats van de Strelitzia?

De Strelitzia heeft veel (zon) licht nodig om goed te bloeien. Het vereist echter afscherming in de directe middagzomerzon, die de bladeren van jongere planten kan verbranden. Een goede positie is in een kamer met ramen op het oosten of westen. Vermijd kamers met alleen een raam op het noorden.

De verzorging van de plant

Doordat de plant wat groter is en veel (zon)licht nodig heeft moet de grond het hele jaar door constant vochtig blijven. Hoewel het niet doordrenkt mag zijn, moet je het in de lente en zomer dagelijks water geven, omdat het vocht verliest door zijn grote bladeren.

Je kunt hem water geven totdat je het water uit de afvoergaten ziet weglopen, maar zorg ervoor dat hij niet in een plas water blijft staan. Bij te veel water krijgt de plant knapperige bruine bladeren. Als ze onder water staan kunnen de uiterste bladeren geel worden. Tijdens erg warme dagen bevelen we aan om de bladeren ook af en toe te benevelen.

Voeding van de plant

De Paradijsvogelpant is een zware feeder. We raden daarom aan om na ongeveer 8 weken de plant wat extra voeding te geven, hiervoor kun je gewone vloeibare voeding voor kamerplanten gebruiken. Lees hiervoor de instructies op de verpakking voor de juiste dosering.

Op de pagina plantensoorten vind je overzicht van alle planten die we verkopen.