Ficus Gin Seng Bonsai

 54,95

Ben je op zoek naar een traditionele Japanse groene kunst? Dan kom je snel terecht bij de Bonsai. Deze plant is echt een eyecatcher in de woonkamer en kan bij de juiste verzorging dan ook jaren meegaan.

Height

Height70 cm

Height

Pot27 cm

Vers van de kweker

Zorgvuldig verpakt

Snel bezorgd

Nog meer Bonsai

Hieronder vind je een aantal andere Bonsai planten. Liever een compleet overzicht? Bekijk dan de categorie Bonsai.

Uitverkocht
AntracietAntraciet
BeigeBeige
WitWit
ZwartZwart
 68,95
  • Water70 cm
  • Water27 cm
Uitverkocht
 54,95
  • Water70 cm
  • Water27 cm

Over deze plant

Ginseng Ficus bomen doen het goed in een grondmix die voor zestig procent uit aggregaat en veertig procent organisch materiaal bestaat. Je kunt een premix kopen of je eigen mix maken met pijnboomschors, lavasteen en een product genaamd akadama dat water vasthoudt en na verloop van tijd langzaam afbreekt. Geef je Ginseng Ficus goed water als de grond een beetje droog wordt. De plant af en toe een keer vernevelen is een goed idee, maar geef geen water tot het punt waarop de Bonsai druppelt, anders kunnen er schimmelproblemen optreden. Als de plant in een bijzonder warme omgeving staat, moet je vaker water geven. De Ginseng Ficus is een binnen Bonsai en is niet winterhard. Wil je beginnen met een Bonsai boom voor binnen dan kom je al snel uit bij de Ginseng Ficus. Deze boom ziet er geweldig uit en vereist minimale zorg in vergelijking met andere Bonsai bomen, die vaak behoorlijk moeilijk te onderhouden zijn. De moeilijkheidsgraad van het beginnen met onderhouden van een Bonsai schrikt veel mensen vaak af, maar de Ginseng Ficus zal je hopelijk in staat stellen om door te zetten en de wereld van deze fascinerende planten binnen te treden. De Ficus maakt deel uit van de Moraceae of Mulberry-familie en groeit in de tropische gebieden van de wereld. Vooral de Ginseng Ficus is inheems in Zuidoost-Azië. Het is een opmerkelijke plant voor een Bonsai, met smalle, opstaande wortels die opzwellen tot een dikke buikstam en smaller worden bij de takken voordat ze zich uitbreiden naar de kruin. Het kweken en onderhouden van een Ginseng Ficus Bonsai is eenvoudig als je enkele eenvoudige richtlijnen volgt. Deze Bonsai heeft veel licht nodig. Binnen is het een goed idee om hem dicht bij een raam te plaatsen. Als je je boom in de zomer buiten zet, zet hem dan op een plek met veel zon. De Ficus Ginseng verdraagt ​​helemaal geen schaduw. Het verpotten van een bonsai moet gebeuren wanneer het wortelstelsel de pot heeft gevuld. Het moet worden gedaan om de boom nieuwe grond te geven en een compacter wortelstelsel te stimuleren. In de zomer hoeft u uw Ficus slechts om de twee jaar te verpotten. Doe dit door de boom en de aarde uit de pot te halen en het buitenste en onderste kwart van de wortels van de boom af te knippen. Pas op dat je niet te veel snoeit of te veel wortelsl verwijdert. Plaats de bonsai in de originele pot samen met Bonsai grondmix.

Eigenschappen

Hoogte

70

Potmaat

27

Water

1x per week

Standplaats

Halfschaduw

Voeding

1x per 2 weken (lente en zomer)

Plant met verpakking

Deze plant wordt zorgvuldig verpakt

Jouw bestelling wordt zorgvuldig verpakt. Alle planten worden in een standaard in de doos gezet, zodat het stevig staat. Ook wordt de plant ingewikkeld in folie om beschadigingen te voorkomen. Op deze manier wordt jouw plant veilig bij je thuisbezorgd.